Care dintre materialele de constructie preteaza la construirea unei case pasive?

Raspunsul este simplu. Putem folosi orice material de constructie, important este, ca dupa construire anvelopanta termica sa aiba valoarea coeficientului de transfer termic ≤ 0,15W/mpK

Deci o casa pasiva se poate construi cu ajutorul celor mai noi si mai eficiente materiale de constructie existente pe piata, cum sunt panourile vidate (VIP), aerogel etc., cu materialele considerate comune cum ar fi polistirenul sau vata minerala, dar si cu ajutorul materialelor naturale cum ar fi termoizolatiile din fibre lemnoase, canepa, lana sau chiar si cu baloti de paie.

Alegerea potrivita este la latitudinea fiecaruia, insa cel mai important dintre toate, este rezultatul obtinut, o cladire cu un confort sporit si cu un consum redus, si nu folosirea celui mai nou si mai costisitor material de pe piata.

Pentru ca la casele pasive cel mai important este termoizolarea eficienta a constructiei, nu ne-am ocupat de elementele structurale, care la randul lor pot fi realizate din orice material in functie de caz, buget sau exigentele personale.

ph_suitable_ext_wall_systems1 Comment

  • Maxim

    Buna!Vreau sa stiu si eu este o lista de materiale de constructii deosebita care se importeaza de undeva ,sau tot aceleas materiale care se vind pe piata,insa se efectueza o proiectare/izolare mai efectiva?

Leave a Reply