In Primul Rand Eficienta

In Primul Rand Eficienta

Asociația Internațională a Caselor Pasive lansează campania ”Eficiența: principala energie regenerabilă

 

Asociația Internațională a Caselor Pasive și organizațiile partenere lansează azi campania ”Eficiența: principala energie regenerabilă”. Utilizând #EfficiencyFirst, campania urmărește să atragă atenția asupra importanței eficienței energetice în domeniul construcțiilor în vederea atingerii obiectivelor climatice. Campania demonstrează faptul că clădirile cu o eficiență energetică sporită oferă un mediu construit confortabil, sănătos și sustenabil. Această lansare include și o competiție destinată celor care urmăresc campania pe mediile de socializare.

Asociația Internațională a Caselor Pasive (iPHA) înființată de Institutul de Case Pasive în 2010, lansează această campanie cu competiția #ExplainPassiveHouse. Participanții sunt rugați să posteze descrieri despre cum funcționeză o casă pasivă utilizând obiecte casnice comune. Competiția este deschisă până la data de 1 martie anul curent. Câstigătorul va primi în funcție de propria alegere: un curs de Proiectant de case passive sau PHPP – dedicate experților, sau un bilet la a 25-a Conferință Internațională a Caselor Pasive organizată în peroada 10-11 septembrie în Wuppertal, Germania.

Asociația Internațională a Caselor Pasive (iPHA) este o rețea globală care strânge laolaltă atât proiectanți cât și entuziaști ai caselor passive. Împreună cu 22 de organizații partenere de pe tot mapamondul, iPHA lucrează la  răspândirea cunoștințelor legate de standardul Caselor Pasive încurajând un public cât mai larg în a intelege beneficiile și fezabilitatea acestuia. Rețeaua pune la dispoziție informații și facilitează un schimb activ de cunoștințe între profesioniști, factorii de decizie, media și publicul larg.

Grupul interguvernamental al ONU privind clima (IPCC) subliniază acțiunile substanțiale necesare limitării schimbărilor climatice. În mod curent 35% din consumul de energie globală provine din sectorul construcțiilor.  Etapa operațională a construcțiilor este factorul principal al emisiilor de carbon al sectorului. Majoritatea acestora provin din necesarul de încălzire și răcire al clădirilor. În ultimul deceniu am fost martorii unei conștientizări crescute în privința producerii energiilor regenerabile și reducerii energiei încorporate. Folosind sloganul ”Eficiența: principala energie regenerabilă” campania #EfficiencyFirst (ÎnPrimulRândEficiența#)  propune să informeze publicul despre un aspect fundamental al sustenabilității în domeniul construcțiilor, în cele mai multe cazuri trecută cu vederea și anume: Eficiența Energetică.

În cursul anului 2021 rețeaua iPHA va derula diverse activități și evenimente, toate urmărind să promoveze importanța unei abordări axate pe eficiența energetică în cadrul căreia clădirile sunt proiectate, construite și/sau reabilitate în așa fel încât să aibă un consum energetic cât mai redus pentru încălzire și răcire. Activitățile planificate vor conține discuții și sesiuni informative; materiale explicative pentru publicații printate și online; Ziua porților deschise a Caselor Pasive și altele. Campania se va derula până la finalul anului 2021.

Mai multe despre campania #EfficiencyFirst pe siteul de web al iPHA https://www.passivehouse-international.org/

SHARE