TURUL CASELOR PASIVE: De la Conferinta de profil din CETATEA ORADEA direct la Budapesta, in ziua portilor deschise la CASELE PASIVE

TURUL CASELOR PASIVE

De la Conferinta de profil din CETATEA ORADEA direct la Budapesta, in ziua portilor deschise la CASELE PASIVE
Clădirile cu consum de energie aproape de zero si casele pasive vor fi subiectul unui ciclu de evenimente de la mijlocul lunii noiembrie în Cetatea din Oradea.
Reducerea consumului de energie este o preocupare a fiecăruia dintre noi și ne aducem aminte cum, cu câțiva ani înainte, căutam oferte de termopane și ne informam cu privire la materialele de care avem nevoie sa ne izolăm casa, sperând să ne creștem confortul și să ne reducem facturile.

passiv1

Conceptul de Passive House este deja recunoscut în Europa ca fiind tehnologia de vârf în ceea ce privește construirea de clădiri sau reabilitarea (mai ales termică) a celor vechi. Cele două atuuri pentru care merită să facem cunoștință cu subiectul, sunt confortul extraordinar și costurile infime de întreținere.
image:

Passivhaus_01

Pe de altă parte, începând din 2020, toate clădirile nou construite vor fi obligatoriu conforme cu normele impuse de nZEB, adica consumul de energie aproape de zero.
Astfel, joi 12 noiembrie, Asociația Casa Pasivă din România va prezenta în fața factorilor de răspundere din Bihor, rezultatele primului curs de Tehnologia Caselor Pasive, organizat în țara noastră. Experții nZEB vor propune AJOFM, Inspectoratului Școlar, patronatelor și sindicatelor din județ ca organizarea celui de-al doilea ciclu de cursuri să aibă loc în Oradea.

Solarhaeuser-Zellen

Vineri, de la ora 9:30 va începe Conferința Clădiri Zero Energie și Casa Pasivă. Proiectanți autorizați de case pasive vor prezenta principiile și elementele caselor passive, va fi prezentat un bloc reabilitat termic.

funktion_passivhaus

După amiaza, de la 14:30, va fi ținut un seminar gratuit pentru cei interesați de construirea unei astfel de clădiri. Se vor putea pune întrebări, iar experții vor putea da sfaturi pentru o cât mai bună abordare a investiției întro clădire eficientă energetic.

Snapshot-2015-11-01-18-54-27
Sâmbătă la ora 7:30 va pleca autocarul în direcția Budapesta, pentru a vedea și intra în câteva case passive. Ne vom întâlni cu proiectanți și cu proprietarii clădirilor.

autor: JURCA CONSTANTIN expert case pasive

Snapshot-2015-11-01-18-53-12

PROGRAMUL MANIFESTARII “TURUL CASELOR PASIVE”

Joi 12 noiembrie, ora 10:30
Organizatori:
Asociatia Casa Pasiva din Romania, Clusterul ZEPHER:
Intilnirea expertilor nZEB si proiectantilor de case pasive din Romania cu institutiile din Bihor, implicate in dezvoltarea profesionala

SolarhaeuserVineri, 13 noiembrie, ora 9:30

Organizatori: Clusterul ZEPHER, pentru zero energie, passive house si energie regenerabila, Federatia Patronilor Bihor si Camera de Comert Romano-Maghiara Karpatia:
Conferinta Cladiri Zero Energie si Case Pasive

Vineri, 13 noiembrie, ora 14:30
Clusterul ZEPHER, Asociatia Casa Pasiva din Romania
Seminar gratuit pentru publicul interesat de case pasive: proiectarea, relatia cu constructorul, surse de material

Sambata 14 noiembrie, ora 7:30
Organizator Clusterul ZEPHER,
TURUL CASELOR PASIVE la Budapesta, ziua portilor deschise

Surse:

http://www.infovestonline.ro/turul-caselor-pasive-de-la-conferinta-de-profil-din-cetatea-oradea-direct-la-budapesta-in-ziua-portilor-deschise-la-casele-pasive/#sPL08HsSHyWDRlS2.99Leave a Reply