“The Olympic Village” o carte despre cel mai mare ansamblu de locuinte colective pasive

In centrul oraşului Innsbruck din Austria stă un ansamblu impresionant de clădiri „Satul olimpic” cel mai mare ansamblu de locuinţe pasive din Europa și din lume. Cartea ne oferă detalii despre acest ansamblu, care în ianuiarie 2012 a găzduit participanții jocurilor olimpice de tineret, de iarnă.

444 de apartamente aşteaptă să fie ocupate – cartea ne descrie asceste locuinţe pasive prezentându-ne clădirile viitorului. Specialişti de case pasive din toată Europa au urmărit cu sufletul la gură desfăşurarea lucrărilor. În timpul executiei a apărut şi o comisie internaţională ca să verifice de aproape clădirile.

Dr. Wolfgang Feist considerat creatorul conceptului de case pasive și  directorul Institutului de case pasive din Darmstadt Germania a exprimat cu entuziasm: „Satul olimpic este atât de eficient din punct de vedere energetic încât respectă chiar si cerinţele UE programate pentru anul 2020″.

În total un număr de 12 specialişti prezintă in carte esența acestui proiect, care pe lângă sustenabilitate oferă și un spaţiu arhitectural remarcabil.

 

Dacă sunteți arhitect sau această descriere v-a trezit interesul adresaţi-vă prin mail pentru un exemplar gratiuit d-lui Paul Grech.

Conatact:

Paul Grech

Glutz UK Ltd

e-mail: pgrech@glutz.co.uk

www.glutz.com

 

P.S. Cartea va fi trimisă prin postă din acest motiv vă rugăm să treceţi în mail și adresa postală de destinaţie.

[Abos Ede] 

 Leave a Reply