Asociatia Casa Pasiva a organizat primul Curs de formare profesionala pentru meseriasi, executanti case pasive

Asociatia Casa Pasiva in cadrul proiectului international „CertCraft ISO&ECVET” a organizat primul Curs de formare profesionala pentru meseriasi, executanti case pasive si cu consum de energie apropiat de zero in perioada 9-11 octombrie in Miercurea-Ciuc cu 34 de participanti si 13 de antrenori cu experienta in domeniul de proiectarii si executarii caselor pasive.

Proiectul este finantat prin Programul de invățare de-a lungul vietii (LLP) – Programul Leonardo Da Vinci, partenerii nostrii sunt IG Passivhaus Plus, Weiterkommen Verein Für Bildung und Nachhaltigkeit din Austria, Campus Sursee Bildungszentrum Bau din Elveția, Asociația Constructorilor de Case Pasive (PAOSZ) și Falcon-Bau Bt din Ungaria

In cadrul cursului de trei zile participantii au primit o imagine asupra cladirilor cu consum de energie redusa si celor pasive. In cadrul cursurilor teoretice participantii au cunoscut principiile de baza, care sunt esentiale in timpul executiei a unei cladiri pasive sau eficiente din punct de vedere energetic, respectiv modul în care acestea pot fi realiza în practică. Un alt element important a cursului a fost cursurile practice, in care am realizat un test de etanseitate (test Blower-Door), am cunoscut functionarea ventiliatiei cu recuparare de caldura, ne-am uitat cum trebuie sa instalam o tamplarie in diferite structuri de perete, ca puntile termice sa ramane la o valoare minimala si etanseitatea sa fie asigrata. Evenimetul finala a cursului a fost vizitarea unei case pasive din Sf-Gheorghe (jud. Covasna).

In cadrul proiectului în perioada 23-25 octombrie 2015 vom organiza un curs de formare profesionala pentru meseriasi executanti de case pasive, în cadrul căruia ne vom ocupa în special de reabilitarea termică a clădirilor existente. Termenul limită de aplicare este 19 octombrie 2015.

Numărul locurilor este limitat la 20 de participanți/curs.

Participanții se pot înregistra la adresa de e-mail office@asociatiacasapasiva.ro. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0723607759.Leave a Reply